Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Γύρω- γύρω οι μήνες όλοι



Στις αρχές του φθινοπώρου ασχοληθήκαμε  με το 1ο στάδιο των δραστηριοτήτων μας:

  ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ: « Η ώρα του τρύγου» 

  Μάθαμε για τη διαδικασία του τρύγου και γνωρίσαμε τα προϊόντα που παράγονται από το αμπέλι δημιουργώντας τη «Γωνιά του τρύγου» στην τάξη.























 





     Διαβάσαμε το μύθο του Αισώπου «Η αλεπού και τα σταφύλια», συζητήσαμε για το ηθικό δίδαγμα και τέλος δημιουργήσαμε τη δική μας κληματαριά καθώς και τη δική μας αλεπού.












           
ΟΚΤΩΒΡΗΣ: «Η σπορά»
    

   Αφού μιλήσαμε για τη διαδικασία της σποράς τότε και τώρα, παρακολουθήσαμε την ιστορία «Τρία σποράκια μας διηγούνται την ιστορία τους». Φτιάξαμε το δικό μας «χωραφάκι» σπέρνοντας φακές και παρακολουθήσαμε την ανάπτυξή τους. Ακούσαμε και δραματοποιήσαμε το τραγούδι «Ο γεωργός πάει στον αγρό». Τέλος ,κατασκευάσαμε ένα ομαδικό κολάζ με θέμα τη σπορά.

   
   Τμήμα: Α1






Τμήμα :A2 







     
ΝΟΕΜΒΡΗΣ: « Το λιομάζωμα»

  Διαβάσαμε το μύθο για τη μάχη ανάμεσα στην Αθηνά και τον Ποσειδώνα και ανακαλύψαμε την προέλευση του ονόματος της πόλης της Αθήνας. Γνωρίσαμε τον τρόπο στέψης των αθλητών στα αρχαία χρόνια και κατασκευάσαμε τον δικό μας « κότινο»






             
   Στη συνέχεια μάθαμε για τις ποικιλίες της ελιάς , τα μέρη στα οποία απαντώνται ανά την Ελλάδα, γνωρίσαμε τα προϊόντα που παράγονται από αυτή καθώς και τα οφέλη που μας προσφέρουν. Τέλος ,κατασκευάσαμε τη δική μας ελιά τόσο σε μεγάλο μέγεθος όσο και με τη μορφή κορνίζας.

         

     «Μικροί καλλιτέχνες εν δράσει»

    

                                
       Και τα έργα μας μεμονωμένα…








   







            
Τέλος φθινοπώρου...
Ραντεβού σε λίγες μέρες με τις δραστηριότητες του χειμώνα!!!










   






Ο





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου